bannerfoto2

Praktische zaken

Bezoek
Het hospice heeft geen vaste bezoektijden. Uw familie en vrienden zijn op elk moment welkom.

Maaltijden
U kunt zelf beslissen wat u wilt eten en waar, op uw kamer of in de huiskamer. Vrijwilligers koken elke dag een warme maaltijd die is afgestemd op uw wensen. Als u bezoekers heeft, kunnen ze mee-eten tegen een kleine vergoeding.

Roken
Op uw kamer mag u roken. De gemeenschappelijke ruimtes zijn rookvrij. Uw bezoek moet buiten roken.

De was
Het Hospice zorgt voor schone lakens, overtrekken, kussenslopen en handdoeken. We vragen de familie van onze gasten om het persoonlijke wasgoed, zoals kleren, zelf thuis te wassen.

De zorg
Overdag zijn er steeds twee zorgvrijwilligers aanwezig, van 7.00 tot 23.00 uur. Zij doen alles voor de gasten, van een kopje koffie brengen tot helpen met douchen, bedden opmaken, een praatje als daar behoefte aan is, een rondje in de tuin met de rolstoel – kortom: alle zorg die u thuis ook zou krijgen.

’s Nachts is er een professionele zorgverlener, van 23.00 tot 7.00 uur.

In principe houdt u als gast uw eigen huisarts. Komt u van ver, dan is het mogelijk om een huisarts uit Waddinxveen in te schakelen. Heeft u een fysiotherapeut, pedicure of andere zorgverlener? U kunt hen uiteraard vragen om naar het hospice te komen, net zoals zij u ook thuis zouden bezoeken.