Tekstgrootte

Nieuwsbrief voor vrijwilligers hospice Waddinxveen (5)

Afgelopen donderdag 20 april 2017 heeft een deel van het bestuur en de werkgroepen de bouwlocatie bezocht, en heeft het pand van binnen bekeken. Ik heb wat foto’s bij deze mail gedaan. Als leek op bouwgebied denk ik dat er nog veel moet gebeuren, maar de deskundigen hebben er alle vertrouwen in.

De eerste groep zorgvrijwilligers heeft alweer de 4e training avond gehad.

Met de tweede groep aspirant vrijwilligers zijn nu afspraken gemaakt voor de kennismaking gesprekken.

Voor de kookvrijwilligers is een nieuwe datum gepland, omdat er op de eerst geplande datum te veel aspirant vrijwilligers verhinderd waren. De datum is nu: 11-07-2017 in “het atelier” bij het hospice Midden-Holland in Gouda. Van 19.00 tot 21.00 uur.

Voor alle zorgvrijwilligers is er op 10 augustus een extra bijeenkomst in “de Kroon” gepland, hierin worden praktische zaken besproken als: zorgmap, digitaal plannen van diensten, bereikbaarheid, wanneer bel je wie? etc. U ontvangt hiervoor later een uitnodiging.

Op 24 augustus van 13.00 uur tot 17.00 uur is er in “de Kroon” een speciale verrassingsmiddag gepland voor alle vrijwilligers. O.a. zullen hier de certificaten uitgedeeld worden en de naambadges. Maar verder is het een “verwen” middag zo vlak voor de opening van het hospice. Ik meld het nu alvast zodat u de datum vrij kan houden in uw agenda.

Als u een vraag krijgt of er nog vrijwilligers nodig zijn voor het Waddinxveens hospice, dan kunnen mensen zich nog opgeven met het speciale formulier wat op de website te vinden is.  Om het hospice te starten zijn er voldoende vrijwilligers, maar om allerlei redenen blijven er altijd vrijwilligers nodig.

Als bestuur van de Stichting Vrienden Hospice Waddinxveen zijn we ook bezig met het organiseren van activiteiten rondom de opening. Er komt uiteraard een rondleiding voor alle vrijwilligers op de werkplek, maar we willen het hospice ook aan de bewoners van Waddinxveen e.o. laten zien.

Daar zou ik t.z.t. graag ook een beroep op vrijwilligers willen doen om te assisteren.

Met vriendelijke groet,

Quirien Groenendijk

Bestuurslid Stichting Vrienden Hospice Waddinxveen.