Tekstgrootte

Nieuwsbrief Hospice Waddinxveen inzake vrijwilligers

11 juli 2016 ontving u de eerste nieuwsbrief. Op dit moment kunnen we melden dat de kennismaking gesprekken met de aspirant vrijwilligers, die een inschrijfformulier ingevuld hebben, in volle gang zijn. Elles de Mik en Simone van Uunen melden dat het naar tevredenheid verloopt.

Er zijn op dit moment ook aspirant vrijwilligers op vakantie. Wel blijkt dat we nog volop aan de bak moeten om nieuwe aspirant vrijwilligers te werven. Uiteindelijk zijn er ca. 60 nodig. Niet alleen zorg vrijwilligers maar ook voor boodschappen doen, koken, en het tuinonderhoud.

Vandaag staat er ook een oproep in het Hart van Holland. Er worden posters gemaakt en in andere media aandacht gevraagd voor het hospice Waddinxveen dat op zoek is naar vrijwilligers.

Ik zou ook een beroep op u willen doen om in uw omgeving en kennissenkring te kijken naar geschikte kandidaten. Nodig ze uit om te kijken naar onze website: www.hospicewaddinxveen.nl  Daar staat meer informatie over het vrijwilligerswerk. Graag ontvang ik de komende tijd nog veel inschrijfformulieren. Ik zorg dan dat ze in het registratie systeem komen, en Elles en Simone nodigen de kandidaten uit.

Het is belangrijk om voor 1 november de ploeg compleet te hebben, want het trainingsweekend is vastgesteld op 12 en 13 november. Dat is nodig omdat na dat weekend de opleidingen moeten starten om op het moment van opening een goed opgeleide ploeg te hebben.

Van de bouwcommissie komt het nieuws dat er geen beroep is gedaan inzake het bestemmingsplan. Dit betekent dat het bestemmingsplan onherroepelijk van kracht is geworden. De offertes van de aannemers zijn bestudeerd en er is een keuze gemaakt. Na de bouwvakvakantie zal bekend gemaakt worden wanneer de eerste paal geslagen gaat worden.

Zeker voor de aspirant vrijwilligers van het eerste uur (2013) zal nu duidelijk zijn dat het hospice Waddinxveen er gaat komen.

In de volgende nieuwsbrief hierover meer informatie.