Tekstgrootte
Home

Plannen

Hospice Waddinxveen: verlengstuk van thuis

Hospice Waddinxveen is een huis met maximaal vier gastenkamers, waar mensen in alle rust en op hun eigen manier afscheid kunnen nemen van hun naasten en van het leven. Het huis is een verlengstuk van hun eigen huis. Het is er warm en huiselijk en gasten zijn er verzekerd van optimale zorg en persoonlijke aandacht.

 

Een genereus Waddinxveens echtpaar heeft voor de bouw van het Hospice grond ter beschikking gesteld in het buitengebied van Waddinxveen. Architekt Roel Visser van Visser en Wijtman Architekten te Waddinxveen heeft het ontwerp gemaakt waar de Gemeente mee heeft ingestemd.

[ 

 
Verblijf in het hospice Waddinxveen

Elk mensenleven is eindig; sterven in de eigen huiselijke kring heeft de voorkeur, maar is niet altijd mogelijk.

 

In het Hospice Waddinxveen zal de thuissituatie zoveel mogelijk benaderd worden door het creëren van een sfeer van gastvrijheid, rust en huiselijkheid. Professionals en vrijwilligers zijn 24 uur per dag bereikbaar voor zorg en begeleiding. De wensen en behoeften van de gast staan voorop. Naasten en/of mantelzorgers worden betrokken bij de zorg in het hospice.

In het in landelijke sfeer gerealiseerde Hospice heeft elke gast de beschikking over een eenpersoons kamer ingericht met bed en sfeervolle meubels. Elke gastenkamer beschikt naast een opklapbed over een kleine koelkast, een televisie en een muziekinstallatie. Ook is er een eigen badkamer met toilet en er zijn deuren naar het terras. De gast is vrij om deze kamer zelf in te richten met spullen, kunst, foto’s uit de thuissituatie. Het Hospice beschikt daarnaast over een gezamenlijke huiskamer, grote woonkeuken en diverse algemene ruimten. Ook beschikt het Hospice over WIFI.

 

Mantelzorgers, familie en vrienden kunnen tegen een kleine vergoeding in het Hospice maaltijden  gebruiken en overnachten op de logeerkamer.

 

Naar boven